over ons | Neem contact op | by GT AUTOPARTS in Soest tel: +31 (0)654 717 920
OZ OZ

Staat u maat er niet bij bel naar +31 654 717 920 of email naar info@gtautoparts.nl voor meer maten.

Er zijn geen producten in deze categorie.

OZ competitie velgen

 

Official supplier van Scuderia Ferrari, Infinity Red Bull F1 en Lotus Grand Prix F1

Ongeveer alle topteams in vrijwel alle takken van autosport staan op OZ Racing. Het Formule 1 team van Ferrari, Red Bull en Lotus, de winnende Le Mans Audi’s, het DTM team van Audi Sport en de wereldkampioenschap rally auto’s van Citroen. Dat is nog lang niet de complete lijst van autosportteams die voor OZ wielen kiezen, maar het geeft wel aan dat OZ producten tot de absolute top behoren. OZ is ontstaan uit een passie voor wielen. Dat is de reden dat in de afgelopen 40 jaar, sinds de oprichting in 1971, OZ is uitgegroeid tot een legende in de automotive wereld. De overwinningen die OZ heeft behaald, samen met wereldberoemde teams uit de autosport, en het voortdurend streven naar succes hebben er voor gezorgd dat OZ gezien kan worden als marktleider.

De OZ missie:

Maak uitstekende producten voor de auto en motor, met handhaving van de Italiaanse stijl en smaak, de Italiaanse autosport traditie en hoogst haalbare kwaliteitsgarantie.

OZ belooft uitmuntende kwaliteit door voortdurend onderzoek, gebruikmaking van de modernste techniek en top design.

OZ is een onderdeel van de geschiedenis van de Italiaanse auto-industrie. Daarom vertegenwoordigt OZ Italië op mondiaal niveau als het gaat om smaak, stijl, mode, luxe, kunst en cultuur.

Oz is het merk met de meeste auto- en motorsport titels in de wereld. Kennis uit die competities wordt gebruikt voor de ontwikkeling van alle OZ producten.
OZ is een van de weinige fabrikanten die gebruik maakt van de zogenaamde LBF Biaxial Machine. Deze machine is in staat om velgen te testen onder omstandigheden gelijk aan die in races.
OZ producten zijn voorzien van TUV certificering. Creativiteit, innovatie, en technische ervaring is de basis van de succesformule van OZ. 

Product:

OZ gebruikt veelvoudig grondstoffen die worden gebruikt in de luchtvaartindustrie. OZ is toonaangevend voor wat betreft de verwerking van grondstoffen die worden gebruikt voor de vervaardiging van lichtmetalen velgen. De kennis uit de motorsport stelt OZ in staat om hoogwaardige lichtmetalen velgen te produceren. Zo maakt OZ onder andere een aluminium legering (een van de lichtste metalen met een soortelijk gewicht van 2.7 g/cm3) geschikt voor de vervaardiging van hun velgen. Magnesium legeringen (soortelijk gewicht 1,7 g/cm3) bekend om het extreem geringe gewicht en hoge weerstand tegen schokken en trillingen, gebruikt OZ uitsluitend voor competitie velgen. Dit materiaal kan net rekken of beschadigen door wrijving.

Kwaliteit: testen en certificering,

Alleen de beste kwaliteit en de hoogst mogelijke klanttevredenheid is het doel van OZ. Dit wordt bereikt door voortdurend testen en het hanteren van de hoogste denkbare kwaliteitseisen.

Chemische analyse: De testfase start met een chemische analyse van grondstoffen en gietstukken, gevolgd door ultrasone inspecties om gebreken en onzuiverheden uit te sluiten.

Luchtdichtheid test: Een luchtdichtheid test voorkomt lekken. De velg wordt met lucht onder een druk van 5 tot 7 bar ondergedompeld in een waterbad.
UV licht test: Door middel van UV licht volgt een visuele inspectie om oppervlakkige beschadiging of onregelmatigheden te voorkomen.
LBF Biaxial test: Met behulp van de LBF Biaxial Wheel Testing Machine ondergaat de velg een belasting die gelijk is aan het nemen van bochten onder een auto.

Rolweerstand test: Er volgt een rolweerstand test om het gedrag en de reacties van het wiel te testen onder maximale belasting en een snelheid van 100 km/u. Tenslotte is er een dimensionale test om afwijkingen en onbalans van de velg te beoordelen.

Röntgen controle: De testserie eindigt met een röntgencontrole.
Crash test: Regelmatig wordt er een zogenaamde impact- of crash test uitgevoerd.

Verf testen: Ook voor de afwerking van de velg worden strenge testen uitgevoerd op de gebruikte verf. Na een hechtproef (DIN 53151) volgt een spuit test (DIN 50021) met gebruikmaking van een natriumchloride oplossing. Na een zogenaamde Cass test, in een kamer waarin de lucht is verzadigd met koper – azijnzuur zout, wordt de velg tijdens de zogenaamde QUV test blootgesteld aan extreem zonlicht en luchtvochtigheid. Tot slot de velg blootgesteld aan agressieve producten zoals aceton, benzine en motorolie om de chemische weerstand te controleren.

De Nurnburgring test:

OZ maakt als een van de weinige fabrikanten gebruik van de LBF Biaxial Wheel Testing Machine.

(LBF Fraunhofer Search German Institut patent) Deze machine simuleert het gedrag en meet tegelijkertijd de prestaties van een velg onder race condities die gelijk zijn aan 35.000 kilometers op de Nurnburgring. Radiale en axial krachten worden gesimuleerd onder extreem weggedrag, snelle acceleratie en remmen, met oneffenheden in het wegdek en in snelle bochten. Het is niet verplicht om de Biaxial testen uit te voeren om te voldoen aan TUV eisen of andere homologatie instanties. Toch maakt OZ gebruik van deze techniek om deze ervaring te gebruiken in de ontwikkeling en verbetering van OZ producten.

Geschiedenis:

OZ produceert vanaf de oprichting in 1971 lichtmetalen velgen voor vrijwel alle takken van autosport. De meest in het oog springende zijn de Formule 1, WTCC, WRC, DTM, Indy, en de Le Mans series. OZ voldoet aan de speciale eisen van prestigieuze auto-onderdelen en carrosserie bedrijven zoals Bertone, Pininfarina, AMG, Hartge, Callaway, Schnitzer, Cizeta, Strosek en Giugiaro, om de voornaamste te noemen. De OZ Racing Division werd opgezet en beheerd door Claudio Bernoni, de huidige directeur van OZ S.p.A. en begon met het produceren van velgen voor de Formule 1. De eerste Formule auto’s die werden uitgerust met OZ velgen waren in 1984 de Euroracing F1 Alfa Romeo’s van Patrese en Cheever. OZ neemt het initiatief voor de zogenaamde “Racing Wheels” titel, met het doel bijzondere talenten in de autosport te stimuleren. Gordon Murray (1988), Carlos Sainz (1990), Michael Schumacher (1991), Jacques Villeneuve (1994) en Frank Williams (1996) hebben allen deze titel ontvangen. In 1994 start OZ een eigen ontwikkelingscentrum. In 1996 wint OZ met Damon Hill’s Williams voor het eerst het kampioenschap in de F1. Belangrijke overwinningen volgen in 1997 in The Carting Championship met Zanardi, de Indianapolis 500 en de Indy Racing League. OZ behaalt in datzelfde jaar het ISO 9001 Certificaat, uitgegeven door de Duitse KBA bestuur. OZ is overigens de eerste Italiaanse firma die dit voor elkaar krijgt. In 2006 wint OZ het World Rally Championship met de Peugeot 206 WRC. In 2007 volgen er naast overwinningen in het wereldkampioenschap rally de F3000 titel, de Indy 500 en in de Le Mans24 uurs. De inmiddels legendarische Superturismo velgen, welke bij hebben gedragen aan talloze overwinningen in de autosport, wordt geïntroduceerd voor de aftermaket. Overwinningen blijven in de volgende jaren schering en inslag. De Indy 500 met Buddy Rice in de David Letterman auto en Fernando Alonzo die met Renault de F1 titel voor zich op eist. Ook is er de dubbele overwinning voor Audi op Le Mans en wint de Maserati MC 12 het Fia GT1 kampioenschap. Al deze successen zijn voor OZ geen reden om achterover te gaan leunen. De Botticelli III velg wordt uitgeroepen tot beste velg van het jaar en mag hiervoor de Design Award van de Essen Motorshow in ontvangst nemen. OZ introduceert een nieuwe High Teck productielijn met de naam HTL dat staat voor High teck Light.

Overwinningen op Le Mans, de DTM met Audi, De Dakar met Mitsubishi en de dubbel in het WRC resulteren in meer dan 100 overwinningen op het hoogste niveau. In 2010 pakt Audi de eerst drie plaatsen in de 24 uur van Le Mans. In 2011 viert OZ haar 40e verjaardag met een geweldig race seizoen. Sebastiaan Vettel wordt kampioen in de F1 en Red Bull pakt de constructeurs titel. Loeb behaalt de WRC titel en zowel op Le Mans als in de DTM grijpt Audi de overwinning. Tenslotte behaalt OZ met het Hexis AMR Team de titel in de GT1. In het seizoen 2012 start de samenwerking met Ferrari. De Scuderia kiest voor OZ die de wielen ontwerpt en fabriceert voor de Ferrari´s van Fernando Alonso en Felipe Massa. OZ wint dat jaar voor de derde maal de constructeurs titel met Red Bull Racing na de eerdere overwinningen in 2010 en 2011. Sterker, de top 3 in het eindklassement (Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Kimi Raikkonen) staat alle drie op OZ wielen. In het WRC, viert OZ haar achtste constructeurs Kampioenschap met het Citroen Total World Rally Team en haar negende berijders kampioenschap met Sebastiaan Loeb.