over ons | Neem contact op | by GT AUTOPARTS in Soest tel: +31 (0)654 717 920
Toyo Toyo

Staat u maat er niet bij bel naar +31 654 717 920 of email naar info@gtautoparts.nl voor meer maten.

Weergave:   Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Toyo R888R GG 185/60R13
De Toyo Proxes R888 is zonder twijfel de meest bekende en meest gebruikte semi slick in de Nederl..
€110,00
Toyo R888R GG 205/60R13
De Toyo Proxes R888 is zonder twijfel de meest bekende en meest gebruikte semi slick in de Nederl..
€128,00

Toyo semi slicks

Driven to perform.....

De Toyo Proxes R888 is zonder twijfel de meest bekende en meest gebruikte semi slick in de autosport. Al sinds jaar en dag worden deze uitstekend functionerende competitie banden gebruikt in tal van (semi) amateur autosport klassen. Zo wordt de Toyo gebruikt als standaard band in het Dutch Production Open en vrijwel alle klassen van het DNRT. Ook op trackdays of Time Attack evenementen is de Toyo de meest gebruikte band. Maar ook een gerenommeerde supercar bouwer als Donkervoort monteert de Toyo standaard onder zijn auto’s. De Toyo Proxes R888: is ontwikkeld om maximale handeling op droog wegdek te leveren en snelle rondetijden te garanderen. Met zijn unieke en functioneel loopvlak is de Proxes R888 een gevestigde waarde op circuit. De R888 presteert onder vrijwel alle omstandigheden goed, behoud grip in de regen en heeft een lange levensduur. Niet voor niets is de Toyo Proxes R888 de meest gekozen autosportband. Toyo, driven to perform.

De Toyo Tire & Rubber - groep is een van de toonaangevende bandenfabrikanten ter wereld en is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en regio's. Het hoofdkwartier van het bedrijf in Osaka (Japan) is opgericht in 1945. De wereldwijde activiteiten van de groep zijn gebaseerd op de drie kerncompetenties: banden, chemicaliën en automaterialen. Toyo Tires is al meer dan dertig jaar aanwezig in Europa en in 2005 werd het Europese hoofdkantoor opgericht, nl. Toyo Tire Europe GmbH. De locatie van het bedrijf is in Willich, Duitsland. De hoofdactiviteit van TOYO TIRES is de ontwikkeling, productie en marketing van hoogwaardige, high performance banden. TOYO TIRES biedt een zeer breed gamma van banden voor zeer uiteenlopende doeleinden en voor verschillende voertuigen: personenwagens (zomer en winter), bestelwagens, 4X4-SUV, vrachtwagens, Offroad voertuigen en autosport. Als toonaangevende fabrikant van high performance banden, voert TOYO elk jaar uitgebreide onderzoek uit. Het technisch centrum in Itami, Japan is een van de meest geavanceerde faciliteiten in de wereld. Vooruitgang in de ontwikkeling van nieuwe technologieën door TOYO biedt technische relevantie, niet alleen voor de bandenmarkt, maar ook voor hun breed productassortiment. 

TOYO TIRES stelt zeer hoge eisen aan test programma's. Dit helpt ons om producten te ontwerpen en produceren van uitstekende kwaliteit, op vlak van veiligheid en prestaties. Naast de testfaciliteiten hieronder opgenoemd en het technische centrum in Japan, worden onze producten dagelijks getest overal ter wereld. TOYO TIRES is bovendien zeer actief betrokken in de Motorsport scene. Dit helpt onze ingenieurs bij het ontwikkelen van en het testen van prototypematerialen, en prestatieconcepten.
Testen gebeurd op de Toyo Tire Proving Ground in Miyazaki in Japan. Dit testcircuit wordt gebruikt voor hoge snelheid, prestatie en geluidstesten voor personenwagen, bestelwagen en busbanden. Op een ander Toyo testcircuit in Saroma in Japan worden alle winter en all-seasonbanden getest. Hier bestuderen ingenieurs van TOYO TIRES de banden op tractie, rem, en stuurprestaties onder winteromstandigheden. Tenslotte is het Toyo tires technische centrum in Itami een van de meest doorontwikkelde ontwikkel en test centrum in de wereld. State-of-the-art materiaal wordt gebruikt voor het testen van Toyo producten.
TOYO TIRES is een pionier in de ontwikkeling van voertuigspecifieke banden en ultra high performance banden. Geavanceerde polymeer technologieën hebben een grote rol gespeeld in deze doorbraken, maar ze werden mede mogelijk gemaakt door onze eigen virtuele testsystemen. T-Mode, de nieuwste TOYO TIRES technologie, maakt gebruik van computersimulaties om de banden te testen in een grote verscheidenheid van rijomstandigheden. Ongelijkmatige slijtage van het loopvlak, geluidontwikkeling en een reeks andere factoren worden hiermee geanalyseerd. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt voor het optimaliseren van het profiel en om de prestaties te verbeteren.