info@gtautoparts.nl

Meest gestelde vragen

Algemeen: Prijzen onder voorbehoud en inclusief BTW

Mijn banden(maat) of velgen(maat) staat er niet bij, wat nu?

Ander bandenmerk nodig of afwijkende maat racebanden of racevelgen nodig? Bel of mail met GT Race Tire Service. Wij leveren o.a. Dunlop, Hankook, Michelin, Pirelli, Nankang, Toyo en Federal racebanden.

Op welke manier krijg ik mijn bestelling?

Ophalen (en monteren), thuis bezorgen of op het circuit afhalen (en monteren)

  1. U kunt uw bestelling ophalen in Soest, Industrieweg 1d, 3762EG. Daar kunnen wij ook uw banden monteren. Op afspraak via de mail of telefoon.
  2. Wij sturen uw bestelling naar het door u gewenste adres
  3. U kunt uw bestelling afhalen op het circuit bij de GT Race Tire Service. Op afspraak via de mail of telefoon.

Hoe kan ik afrekenen?

Betalen:

U betaalt door middel van een bankoverschrijving. Indien het bedrag is overgeschreven sturen wij uw bestelling naar het door u opgegeven adres.
U betaalt contant bij ophalen in Soest of afhalen op het circuit.

Informatie:

WAARSCHUWING!

Semi slicks zijn geen slicks! en vragen om een hogere bandenspanning dan gebruikelijk is in vergelijk met profielloze slick banden. Racen met een semi slick op een te lage bandenspanning kan de band ernstig beschadigen. Wij informeren u vanzelfsprekend en met alle plezier over de meest optimale bandenspanning van uw semi slicks onder diverse (weers)omstandigheden.

Wat is de juiste bandenspanning?
Een optimale bandenspanning is van een groot aantal factoren afhankelijk. Het soort banden, het compound en de eigenschappen van de band. Natuurlijk de omgevingsfactoren zoals het weer, lees de heersende temperatuur en daardoor de temperatuur van het asfalt maar zelfs ook het soort asfalt. Daarnaast het gewicht van de auto, het vermogen en de afstelling van de auto om er een paar belangrijke te noemen. De (banden)spanning waarmee je begint te rijden zorgt in grote mate voor de spanning en temperatuur die de band bereikt onder bedrijfsomstandigheden. De temperatuur waarbij een profielloze race slick het beste presteert en dus de maximale grip levert ligt rond de 100 graden Celsius. Bij een semi slick ligt die temperatuur tussen de 75 en de 100 graden Celsius. Een te lage of te hoge bandenspanning is direct van invloed op het weggedrag (wegligging) van de auto. Banden komen niet of moeilijk op bedrijfstemperatuur waardoor ze geen grip leveren, dus slippen zoals op een nat wegdek. Ook kan het loopvlak verbranden en gaan “smeren” wat weer ten koste gaat van de grip. Verkeerde banden spanning kan tenslotte de oorzaak zijn van het compleet vernielen van de band. Bandenspanning is dus van groot belang en direct van invloed op het (weg) gedrag. Door de jaren heen heeft GT Race Tire Service veel ervaring opgedaan met verschillende soorten en merken racebanden onder verschillende raceauto’s. Bel of mail voor informatie.

Hoe kan ik mijn banden het beste opslaan?
Opslag van (race)banden: banden kunnen het best worden bewaard in een donkere en koele omgeving, zonder blootstelling aan direct zonlicht, hoge temperaturen of in de omgeving van machines die werken met een hoog voltage.

Hoe haal ik het beste uit mijn banden?
De eerste kilometers zijn vooral belangrijk. De optimale prestaties en de levensduur van een raceband zal verbeteren door de band eerst een aantal kilometers “in te scrubben” voor er op volle snelheid mee te racen. Het is van belang tijdens die eerste kilometers de band gelijkmatig op te warmen. Niet voor niets gebruiken de grote race teams bandenwarmers die de banden gelijkmatig opwarmen voor gebruik. Door (gedoseerd) remmen tijdens het opwarmen zal de temperatuur van het remsysteem via de velg de banden extra opwarmen. Extreem slingeren of remmen om zo de nieuwe banden op te warmen is af te raden.

Advies

Door onze ruim 30 jaar ervaring kunnen wij u het juiste advies geven.

  • Stuur uw verzoek naar: info@gtautoparts.nl
Nieuwe banden